България със златни медали и вицешампион на Балканското по бодибилдинг и фитнес — 2024

Иван Върбанов, София, 29.04.2024 г. /

България завоюва златни медали и излъчи вицешампион на Балканското първенство по бодибилдинг и фитнес, което бе открито на 27.04.2024 в Тимишоара, Румъния. Новината бе потвърдена от единия от медалистите — Йоан Драганов, който завоюва злато в категория “Бодибилдинг” до 90 кг.

Балканският ни шампион — Йоан Драганов, заяви:

“Когато вярваш и достатъчно силно искаш нещо — рано или късно го получаваш! Волята, упоритият труд, лишенията и силата да бъдеш търпелив, умението след всяка загуба да успяваш да извличаш поуката и да анализираш кое точно трябва да се подобри и над кое трябва да работиш, за да стигнеш до заветната цел, а не да се сломяваш — всичко това са качества и умения, които са от ключово значение, за да бъдеш шампион и да се изградиш като такъв !!! Успееш ли да овладееш тези ключови фактори, нещата са ти в кърпа вързани! Въпрос на време е и на упорит труд!”

Страната ни се нарежда на трето място по завоювани златни медали на тазгодишното Балканско първенство, благодарение и на друг наш състезател — Дионисий Паспутакис, българин с гръцки корени, който също стана балкански шампион в категория “Бодибилдинг — до 100 килограма”.

Безспорно успехът е за целия отбор и за треньора Юли Русев, който нека кажем, че е и международен съдия по културизъм. Браво, юнаци! Браво, “Юли Русев Тийм”!

В звездния български отбор е и една дама — Веселина Маринова, която стана вицебалканска шампионка на Балканското в Румъния. Веселина се състезаваше в категория — “Жени бикини фитнес“, до 166 см.

Поздравления за изключителните наши състезатели — балкански шампиони!

Нека кажем, че битката за тях продължава с участието им на Европейското първенство по бодибилдинг и фитнес, което ще се проведе между 1-ви и 6-ти май в Испания.

Стискаме палци на отбора на Юли Русев!
На добър час, успех!
Йоан ще бъде в надпревара за медал на 5-ти май.
С Вас сме!

(И. Върбанов, Medium, PRESS BG NEWS AGENCY | Снимки: личен архив, IFBB – International Federation of Bodybuilding and Fitness)

Вашият коментар