Браво на Икономическа полиция – разби още една схема за имотни измами

 


РЕПОРТЕРСКИ ХРОНИКИ – София – Иван Върбанов / Поздравления за Икономическа полиция и СДВР за отличната работа по разбиване на поредната схема за имотни измами.
Ей, тия престъпници не се отказват бе, даже напротив!
Стават все по-изобретателни и гъвкави.
И да, инструментариумът им варира – от преследване на възрастни хора, през документни измами, рекет за насилствени продажби, та даже и през финни методи като психически тормоз и извиване на ръце, та даже и чрез застрахователни фирми.
Но, да се върнем на конкретния разкрит закус от полицаите.
Този път е задържан служител – забележете – на адвокатска кантора, който е с повдигнати обвинение за документни престъпления и притежаване на боеприпаси !!!
Полицаите от СДВР и Икономическа полиция работят по казуса в продължение на няколко месеца. В хода на разследването е установена и конкретната схема за това как неправомерно арестуваният е участвал в схема за неправомерно придобиване на собственост върху много недвижими имоти. Така са ощетяване самотни възрастни хора и наследници на вече починали.
Обвиняемият е действал винаги с подставени лица.
След придобиването на правото на собстевност върху имотите, те  извършвали фиктивна замяна с  обвиняемия за други недвижими имоти извън столицата или движими вещи, с многократно по-ниска стойност.  Според събраните до момента данни по този начин мъжът е придобил 8 апартамента  с висока материална стойност в различни части на столицата.
В рамките на проведени процесуално-следствените действия от адреси и автомобили са намерени и иззети  инкриминирани документи, голямо количество незаконно оръжие и значителен брой боеприпаси.
От Софийска районна прокуратура информираха, че арестуваният е привлечен като обвиняем по чл. 339 ал.2 и чл. 316 във връзка с чл. 309 от НК.
Подробности по воденото разследване съобщиха заместник директорът на СДВР ст. комисар Мирослав Данаилов и началниците на отделите „Разследване“ и „Икономическа полиция“ в СДВР.








 








Вашият коментар