КАРАДАЙЪ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ДОГАН ПОЕМА ПАРТИЯТА!

© ИВАН ВЪРБАНОВ - СОФИЯ - 7 ноември / 
             Знакова рокада в ДПС! Досегашният председател на партията - Мустафа Карадайъ, подаде оставка. Ръководството на партията се поема от почетния председател - АХМЕД ДОГАН. Националната конференция, която се очаква да бъде насрочена и проведена, ще вземе решение кой да бъде новия оперативен лидер на ДПС. 
             Дали ПЕЕВСКИ поема партията, с оглед на ефективната му роля и заявени лидерски позиции в последните месеци - по отношение на политическите позиции, решения и управление, както и активността му в Народното събрание - предстои да видим. 
            Това решение идва в навечерието на Националната конференция на ГЕРБ, която Бойко Борисов обяви, че ще се проведе в сряда, за да бъде решено дали партията му ще подкрепя т.нар. "сглобка" или ще се върви към "развод" с ПП-ДБ, с оглед на заявените преди дни данни от Борисов, че има нова политическа коалиция, подкрепяща Русия и Путин. 
             Политически партии заявиха и внасянето на вот на недоверие към кабинета "Денков - Габриел".
             Дали предстоят политически трусове? Дали ще се върви към предсрочни парламентарни избори? Ако се върви към разклащане на кабинета "Денков - Габриел", дали следва връчване на мандати на втората и третата политически сили в Народното събрание - ГЕРБ и ДПС, и дали те ще имат подкрепа за сформиране на кабинети? Идва ли и служебен преходен кабинет на президента Радев? 
              .... Предстои да видим ...
             (© Иван Върбанов, 7 ноември)

Вашият коментар